De Beste Bakspullen
8 Verschillende Bakbenodigdheden die het leven gemakkelijker maken

8 Verschillende Bakbenodigdheden die het leven gemakkelijker maken

Geplaatst door 13-09-2022 15:37 door Sophie Jacobiatus

Ben jij een gepassioneerde bakker die graag taarten, broden en gebakjes bakt? Breng je uren door in de keuken, waarbij je elk ingrediënt nauwgezet afmeet, je bakspullen klaarmaakt en zorgvuldig toekijkt hoe je lekkernijen bakken en rijzen? Zo ja, dan weet je dat bakken een tijdrovende bezigheid kan zijn. Er zijn echter veel bakbenodigdheden op de markt die het wat gemakkelijker kunnen maken. Hier is onze lijst van 8 bakbenodigdheden die het leven een stuk gemakkelijker maken.

  1. Digitale keukenweegschaal - dit handige apparaat helpt je om je ingrediënten nauwkeurig per gram af te meten. Bijna alle recepten zijn geschreven met metrische maten, en het hebben van een digitale keukenweegschaal om elk ingrediënt nauwkeurig af te meten bespaart je tijd en frustratie.

  2. Mixer - een mixer is bijna onmisbaar voor elke bakker. Hij helpt je snel boter en suiker te romen, en brooddeeg en cakebeslag te kneden. Veel mixers worden nu geleverd met extra hulpstukken, zoals deeghaken, kloppers en ballonmessen, waardoor ze nog multifunctioneler zijn.

  3. Cakeblikken - Taarten en cupcakes bakken? Taartblikken zijn onmisbaar. Je kunt kiezen uit verschillende maten en vormen, van rond tot vierkant en zelfs minibakjes. Zoek naar blikken met verwijderbare bodems om de cake gemakkelijker te kunnen verwijderen.

  4. Bakplaten - Niets is erger dan vastzitten met een doorweekte bodem! Door te investeren in bakvormen met antiaanbaklaag kun je dit probleem verlichten en hoef je ze niet elke keer in te vetten.

  5. Silpatmatten - Silpatmatten zijn hittebestendige siliconenmatten om mee te bakken. Ze maken het schoonmaken van de oven tot een fluitje van een cent en veranderen elke bakplaat in een totaal anti-aanbak oppervlak.

  6. Deegroller - als het gaat om het rollen van deeg, zelfgemaakte pizzabodems of koekjesdeeg, is een goede deegroller een must. Zoek er een van hout of marmer met handvatten voor gemakkelijkere controle en manoeuvreerbaarheid tijdens het rollen.

  7. Gebakkwasten - deze heb je nodig voor het glaceren en bestrijken van gebak, taarten en broden met gesmolten boter of eiwit. Ook handig om te voorkomen dat gebak aan de zijkanten van de taartvorm blijft plakken.

  8. Koelrek - koelrekken zijn essentieel voor het afkoelen van vers gebakken goederen. Als je geen koelrek gebruikt, kunnen je taarten uiteindelijk gestoomd en klef worden aan de onderkant.

Dus daar heb je het, 8 bakbenodigdheden die het bakken een stuk gemakkelijker maken. Ga nu bakken!