De Beste Bakspullen
Eenvoudige schoonmaaktips voor bakbenodigdheden

Eenvoudige schoonmaaktips voor bakbenodigdheden

Geplaatst door 15-02-2022 13:32 door Ferry Muts

Bakbenodigdheden als mengkommen, maatbekers, gardes en ander bakgerei kunnen behoorlijk vies en rommelig worden. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige, gemakkelijk te volgen schoonmaaktips om ervoor te zorgen dat je bakspullen sprankelend schoon zijn en klaar voor je volgende baksessie. Hier bekijken we enkele van de beste en gemakkelijkste manieren om je bakspullen schoon te houden.

Om te beginnen is de sleutel tot een gemakkelijke reiniging: er bovenop blijven zitten. Door regelmatig bloem, suiker en andere gemorste ingrediënten op te vegen, blijft je bakgerei er gemakkelijker onberispelijk uitzien. Een natte doek of een eenvoudige allesreiniger is voldoende.

Als je te maken hebt met hardnekkige resten, probeer dan je bakspullen 10 minuten te weken in een heet sopje. Dit helpt zelfs de hardnekkigste gebakken rommel af te breken. Als de bakspullen te groot zijn om in je gootsteen of kom te passen, gebruik dan een spuitfles om een mengsel van witte azijn en water op de plek aan te brengen en gebruik dan een spons om het weg te schrobben.

Als je merkt dat de handvatten van je bakspullen er moe of versleten uitzien, was ze dan voorzichtig met zeepwater en een klein borsteltje. Als er aangebrande stukjes zijn die niet willen wijken, kook ze dan in een oplossing van water en zuiveringszout en ze zullen er in een mum van tijd afgaan.

Vergeet tenslotte niet, nadat je je bakspullen hebt gewassen, ze grondig te drogen. Blijvend vocht kan leiden tot roest en andere rommel. Gebruik een theedoek om de spullen te drogen en zorg ervoor dat je de scharnieren en hoeken waar zich water kan ophopen ook meeneemt.

Door deze eenvoudige schoonmaaktips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bakspullen er altijd zo goed als nieuw uitzien. Onthoud dat de sleutel is om bovenop eventuele lekkages te blijven en probleemresten of vuil zo snel mogelijk aan te pakken.